Panda Van

Nova Panda je krajnji rezultat pametnih rešenja i inovativnih ideja osmišljenih i razvijenih za one koji traže hitar, okretan i zaista veliki gradski auto. U smislu izgleda, Pandin stil je elegantno izmenjen sa mekim, zaobljenim spoljnim linijama na pravilnoj, veoma efektivnoj karoseriji koja omogućava iskorišćenje prostora.

„Squircle” je novi simbol po kome se prepoznaje Panda. Ova geometrijska figura asocira na spoj između kvadrata (sinonima za efikasnost i jačinu) i kruga (koji predstavlja prijatnost i fleksibilnost).

Dizajn

 

  

  

Eksterijer    

  Njen prednji deo ima jaku osobenost, sa blago konveksnim poklopcem motora koji se savršeno uklapa sa elegantnom horizontalnom rešetkom na hladnjaku i novim prednjim svetlima oblog oblika, koji još više dolaze do izražaja zbog dodatnog elementa sa Daytime Running Lights funkcijom.

 Nekoliko karakterističnih osobina druge generacije Pande je redizajnirano, poput vertikalne grupe zadnjih svetala i trećeg prozora, sada sa omekšanim uglovima koji stvaraju efekat neisprekidane sjajne površine.Glatki, obli oblici se takođe nalaze na lajsnama koje su dodate na branike i bočne panele, što naglašava izgled za sve terene ovog modela.

 Konačno, zadnji deo vrata prtljažnika sa poštovanjem se pruža ka zadnjem prozoru.  U kombinaciji sa bočnom linijom, ovo daje jak ustisak da se krovni panel oslanja na karoseriju. 

Nova Panda je iznenađujuće velik auto.  Pruža Vam sav prostor koji Vam treba i njena fleksibilnost Vam omogućava da je maksimalno iskoristite. 

Zapremina prtljažnika je 225 litara (kada je zadnje sedište postavljeno), koji postaju 260 litara kada se sedište pomeri 16 cm sasvim napred.   Potom, kada se naslon zadnjih sedišta preklopi, ukupna zapremina dostiže 870 litara.  Takođe ima 14odeljaka za odlaganje i prednje suvozačevo sedište može se preklopiti tako da naslon služi kao sto kako bi se dobila praktična površina za spuštanje stvari.   Štaviše, kada su zadnja sedišta spuštena, dobija se ravna platforma za odlaganje stvari koja se proteže čitavom dužinom putničke kabine (preko 2 metra). 

 
Enterijer         

Prostrana i udobna putnička kabina Pande pruža krajnju slobodu upotrebe, gde fleksibilnost i višestranost postaju prave jake strane gradskog vozila. Instrument tabla - oivičena višebojnim okvirom - dizajnirana kao praktična višenamenska polica koja sadrži veliki i prostran"džep" za odlaganje svega što želite da ostavite potpuno slobodno.  Tome je dodata još više klasična kaseta za rukavice ugrađena u dnu instrument table. 


Tehnologija

Tehnologija SMART SOLUTIONS Blue&Me™ je sistem kreiran u saradnji između Fiat Auto i Microsoft koji je promenio komunikaciju, sistem informisanja i zabave u autu, uz pogodnosti u smislu udobnosti i bezbednosti. U potpunosti je u skladu sa zakonskim propisima, obzirom da se može koristiti, a da uopšte ne skidate ruke sa volana. Blue&Me™ Vam omogućava da koristite svoj mobilni telefon sa Bluetooth® tehnologijom u autu i da slušate muziku u digitalnom formatu, zahvaljujući hands-free funkciji i kontrolama na volanu.

Skydome je panoramski električni sunčani krov koji se sastoji od dva staklena okna, gde se prednje pomera u spojler položaj kada je otvoreno, kako bi pustilo svetlost unutra i dalo Vam osećaj vožnje na otvorenom.

Ekologija

Panda voli ljude i životnu sredinu. Zato je napravljena tako da štiti obe svoje misije. Sve njeni uređaji za bezbednost rade tako da obezbeđuju Vašu sigurnost tokom putovanja, dok u isto vreme, motori i ekološka tehnologija smanjuju potrošnju goriva i emisiju gasova. U savršenom Panda stilu, to je konkretan način da Vam pokaže koliko joj je stalo.

Da bi, u isto vreme, smanjila potrošnju i zagađenje, Panda nudi jednostavna i efektivna rešenja, poput Start&Stop sistema, koji zaustavlja motor kada stojite na semaforu ili u saobraćaju i ponovo ga pokreće čim krenete. eco:Drive je Vaš lični ekološki instruktor vožnje koji Vam je uvek na usluzi. Jednostavno čuvajte podatke o Vašoj vožnji na USB memoriji uključenoj u Blue&Me™ ulaz i prebacite podatke na računar radi detaljne analize svog stila vožnje i saveta kako da smanjite potrošnju goriva i emisiju gasova.

Panda je iskren auto: voli životnu okolinu, i rado to dokazuje. Zato ona nudi spektar visoko efikasnih motora, koje odlikuje niska potrošnja goriva i poštovanje životne okoline. Variraju od živahnog 69 KS 1.2 Fire i 65 KS 0.9 TWINAIR do šampiona u oblasti ekologije i ekonomičnosti: revolucionarnog 85 KS TwinAir Turbo, koji je osvojio zavidnu nagradu Motor Godine 2011 zbog svojih mogućnosti da smanji potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova do 30%, bez smanjenja zabave i uzbuđenja vožnje.

Sigurnost

 

 

Sa Pandom, iznenađenja su neizbežna, ali samo ona dobra. Zato uz nju standardno dolaze 4 vazdušna jastuka, kompletan ABS sistem sa Brake Assist Sistemom, naslone za glavu na prednjim sedištima sa sistemom zaštite od povrede vratnih pršljenova i ISOFIX priključcima. Dodatna opcija je Electronic Stability Control sistem zajedno sa Hill-holder koji pomaže vozaču prilikom pokretanja vozila na uzbrdici.

 

Karakteristike

  1.2 8v 69 ks Pop/Lounge 0.9 Twin Air Turbo 65 ks Start &Stop Pop 0.9 Twin Air Turbo 85 ks Start & Stop Lounge
DIMENZIJE      
Duzina (mm) 3653 3653 3653
Sirina (mm) 1643 1643 1643
Visina (mm) 1551 1551 1551
Medjuosovinsko rastojanje (mm) 2300 2300 2300
Zapremina prtljaznika (l) 225 225 225
MOTOR      
Zapremina (cc) 1242 964 875
Cilindri 4 2 2
Snaga (kW) 51 48 62.5/57
Najveci obrtni momenat Nm (kgm) pri broju obrtaja 102/3000 88/3500 145/1900; 100/2000
Potrosnja goriva - gradska / vangradska / kombinovano 6.7/4.3/5.2 5.8/4.2/4.8 5.0/3.8/4.2; 4.8/3.7/4.1
Prenos 5+ hod unazad 5+ hod unazad 5+ hod unazad / Dualogic
Obrtni radijus (m) 9,3 9,3 9,3
Bruto tezina ukljucujuci vozaca (kg) 975 975 975
Gorivo benzin benzin benzin

 

Cenovnik

Cenovnik za FIAT PANDA VAN možete preuzeti ovde

ONLINE FCA KREDITIRANJE

Odaberite najpovoljniji način kreditiranja za kupovina automobila. Sami izračunajte ratu, učešće, period utplate. Nikada lakše do novog automobila!

detaljnije

Polovna vozila

Posetite našu stranu sa aktuelnom ponudom malo korišćenih i očuanih automobila. Možda baš tamo nadjete idealno vozilo za vas.

detaljnije

Akcije

Posetite našu stranu sa novostima na kojoj možete naći aktuelne akcije i promocije, Stalnim akcijama nagradjujemo vlasnike FIAT vozila.

detaljnije

AUTO MG Grupa

Auro MIG je deo AUTO MG GRUPE koja zastupa brendove HYUNDAI, MAZDA, FIAT i IVECO. Za bliže informacije posetite njihov sajt gde ćete dobiti bliže informacije.

detaljnije